Moraira: gezellige terrasjes, lekker eten, leuke pleintjes en winkelstraten, jachthaven

Wanneer u verblijft in onze vakantiewoning aan de Costa Blanca zal u zeker regelmatig Moraira bezoeken.
Moraira behoort bij de stad Teulada en is een toeristisch stadje met vele gezellige pleintjes, terrasjes, bars en (uiteraard) heerlijke visrestaurantjes, maar ook historische gebouwen.

De Spaanse sfeer is hier goed te proeven: bezoek maar eens het oude kasteel van Moraira en de uitkijktoren die vroeger ter bescherming tegen zeerovers diende. Moraira is ideaal gelegen tussen zandstranden, rotsige grotten en de bergen van de Marina Alta.

Het stadje heeft geen hoogbouw, geen grote hotelketens en geen luidruchtige discotheken. Het is een klein, maar actief stadje met veel winkeltjes omgeven door residentiële woongebieden met een internationaal publiek. Daardoor blijft Moraira het hele jaar door een levendige plek, niet vergelijkbaar met bepaalde "winterse spooksteden" langs de Spaanse kust.

Moraira heeft vier stranden, elk met een apart karakter.

Op woensdagvoormiddag is er een markt in het centrum van Teulada en op vrijdagmorgen te Moraira.

 Fiestas
De Costa Blanca heeft een rijke cultuur en traditie te bieden.
In Teulada-Moraira is er iedere maand wel een fiësta, een tentoonstelling of een sportieve manifestatie. Bij de toeristische dienst kan je alle informatie opvragen.
In de zomer is er iedere maand in een ander dorp het feest van de Moren en de Christenen. Een imposante stoet door de straten met meer dan 1 500 figuranten. Om de volledige stoet te zien heb je wel 3,5 u nodig, dus voorzie je van eten en drinken. 

Jachthaven
In de imposante jachthaven, beschut tussen de rotsen van Cap Blanc en Punta de Moraira liggen heel wat jacht- en zeilschepen. Bij de visafslag haalt u s'ochtends uw eigen verse vis.