Benidorm aan de Costa Blanca

Benidorm

Een stad waar Nederlandstaligen zich thuis zullen voelen.

Benidorm aan de Costa Blanca is bij Belgen en Nederlanders een zeer geliefd stukje Spanje.

In het gezellige oude centrum met kleine straatjes en mooie pleinen, bevinden zich overal Belgische en Nederlandse restaurants, Spaanse tapasbars, gezellige cafes en andere uitgaansgelegenheden.

Ondanks deze internationale uitstraling blijft het toch echt Spanje. Dit komt met name door de sfeer in het centrum van de stad en de bijna nooit aflatende zon, de mooie stranden en de vriendelijke mensen.

Benidorm wordt door bergen omringd, hierdoor wordt het klimaat gunstig beinvloed maar tevens biedt het binnenland daardoor interessante bergdorpen, prachtige autorijroutes en een indrukwekkende natuur.

In de stad zelf is het heerlijk winkelen in de wijk Rincon de Loix of in het sfeervolle centrum. Verder kun je prima relaxen op een terrasje in de schaduw of in de zon en kun je genieten van het swingende nachtleven. Het is wel duidelijk, in Benidorm is alles mogelijk en eigenlijk het hele jaar door!

Er wordt wel gezegd dat de stranden bij Benidorm de witste van Spanje zijn. Bovendien zijn in het achterland verschillende pretparken en waterparken te vinden waar de kinderen zich zeker zullen vermaken:

  • Mundomar: een waterpark en exotisch dierenpark
  • Aqualandia: een waterpretpark 
  • Terra Mitica: oude beschavingen, legendes en helden ontmoeten elkaar in high tech attracties met snelheid, opwinding en kicks